Ruotsi osoitti ennätykselliset 370 miljoonaa dollaria tukea Yhdistyneiden Kansakuntien Maailman ruokaohjelmaan

 

Ruotsi on laulanut strategisen kumppanuussopimuksen YK: n kanssa ennätyksellisen 370 miljoonan dollarin sitoutumisesta Yhdistyneiden Kansakuntien Maailman ruokaohjelmaan. Tämä rahoitusosuus on tarkoitettu seuraaville neljälle vuodelle, nimittäin 2018–2021. Tämä on suurin lahjoittajan panos WFP: n strategiseen kumppanuussopimukseen.

Merkitys

Ruotsi on ollut suurin ja ennustettavissa oleva joustavien varojen lahjoittaja WFP: lle lähes vuosikymmenen ajan. Ruotsin panos tulee ennätystarpeeseen, kun maailma on pahimmillaan humanitaarisessa kriisissä toisen maailmansodan jälkeen, ja planeetalla tapahtuu useita laajamittaisia ​​nälänhätätilanteita. Ensimmäistä kertaa vuosikymmenen aikana nälkäisten ihmisten määrä maailmassa kasvaa, ja suurin osa heistä elää nyt konfliktimaista kärsivissä maissa. Kymmenen planeetan 13 suurimmasta ruokakriisistä johtuu pääasiassa konflikteista.

Maailman ruokaohjelma (WFP)

WEF on Yhdistyneiden Kansakuntien elintarvikeapu. Se on maailman suurin humanitaarinen järjestö, joka torjuu nälkää ja edistää elintarviketurvaa. Se auttaa ihmisiä, jotka eivät voi tuottaa tai saada tarpeeksi ruokaa itselleen ja perheelleen.

Perustettiin vuonna 1961 elintarvike- ja maatalousjärjestön (FAO) konferenssin 1960 jälkeen. Toimiston pääkonttori sijaitsee Roomassa (Italia) ja sillä on yli 80 maatoimistoa ympäri maailmaa. Se tarjoaa ruoka-apua keskimäärin 80 miljoonalle ihmiselle 75 maassa vuodessa.