Nuorten ilmastoaktivisti Greta Thunberg voittaa Amnesty-palkinnon

Ruotsalainen 16-vuotias ilmastoyritysaktivisti Greta Thunberg voitti Amnesty International 2019: n ” omantunnon suurlähettiläs ” -palkinnon maapallon lämpenemisen hyödyntämisestä maailman julkisessa mielipiteessä.

Tietoja Greta Thunbergista

Hän on nuori ruotsalainen ilmastiaktivisti ja kiiva taistelija, joka aloitti mielenosoituksia Ruotsin parlamentin ulkopuolella elokuussa 2018. Hän ohittaa koulun joka perjantai ja vaatii Ruotsin hallitusta ryhtymään vakavampiin toimiin ilmastokriisin torjumiseksi. Muut opiskelijat liittyivät hänen pyyntöönsä välittömästi. Hän ilmoitti käyttävänsä vuoden vapaata koulusta kampanjansa jatkamiseksi.
Hänestä on nyt tullut nuorten kansainvälisten ilmastoaktivistien hahmo. Hänen “Friday for Future” -liike on levinnyt maailmanlaajuisesti, ja oppilaat ympäri maailmaa ovat lyöneet koulusta osallistuakseen ilmastomielenosoituksiin. Koululakosta on tullut joukkoliike, johon osallistuu yli miljoona nuorta ympäri maailmaa ja mielenosoituksia yli 100 maassa.
Ilmastonmuutostapahtumien kansainvälinen järjestö on kutsunut hänet pyrkimykseksi asettaa ihmiskunta taisteluun hiilidioksidipäästöjen hillitsemiseksi.
Tietoja Amnestyn omatunnon lähettilään palkinnosta

Perustettu vuonna 2002.

Tarkoitus: Se juhlii yksilöitä ja ryhmiä, jotka edistävät ihmisoikeuksien syntymistä toimimalla omantunnonsa mukaan, kohtaamalla epäoikeudenmukaisuutta ja käyttämällä kykyjään innoittamaan muita. Aikaisemmat palkinnon saajat ovat Nelson Mandela, Harry Belafonte, Malala Yousafzai, Colin Kaepernick, Ai Weiwei ja Joan Baez.
2019-palkinnot: Thunberg sai arvostetun Amnesty International -palkinnon tunnustuksena ponnisteluistaan ​​saada maailman julkinen mielipide ilmaston lämpenemisen välittömistä vaaroista. Amnesty-palkinto vahvistaa, että jokainen perjantaina tulevaisuuteen osallistuva nuori henkilö ilmentää, mitä tarkoittaa toimia omantunnon mukaan. Tämä aloite muistuttaa meitä siitä, että olemme vahvempia kuin luulemme, ja meillä kaikilla on oma roolinsa ihmisoikeuksien suojelussa ilmastokatastrofeilta.