2019 Livelihoods Right -palkinto

Oikean toimeentulopalkinnon voittajat julkistetaan Tukholmassa, Ruotsissa. Vuonna 2019 vietetään 40-vuotispäivää Oikean toimeentulon palkinnosta, joka tunnetaan laajalti nimellä ” Alternative Nobel Prize ”.

Vuoden 2019 toimeentulon oikeuden palkinnon voittaja

Ruotsalainen Right Livelihood -säätiö ilmoitti palkinnon 2019 voittajalle neljä voittajaa, nimittäin

Ruotsalainen ilmastiaktivisti Greta Thunberg – innoittamasta ja vahvistamasta poliittisia vaatimuksia kiireellisistä ilmastotoimista, jotka heijastavat tieteellisiä tosiasioita
Saharan ihmisoikeusaktivisti Aminatou Haidar – hänen vankkumattomasta toiminnastaan ​​ilman väkivaltaa vanginnasta ja kidutuksesta huolimatta pyrkimään oikeudenmukaisuuteen ja itsemääräämisoikeuteen Länsi-Saharan kansalle
Kiinalainen naisoikeusasianajaja Guo Jianmei – uraauurtavasta ja pitkäjänteisestä työstään naisten oikeuksien turvaamiseksi Kiinassa.
Yanomami Hutukara -yhdistys (Brasilia) ja sen alkuperäiskansojen johtaja Davi Kopenawa – rohkeasta päättäväisyydestään suojella Amazonin metsiä ja biologista monimuotoisuutta sekä sen alkuperäiskansojen maita ja kulttuureja

Tietoja oikeasta toimeentulopalkinnosta

Tämä palkinto perustettiin vuonna 1980, ja sen myönsi Ruotsin Oikeiden toimeentulosäätiö. Tämä palkinto kunnioittaa ja tukee ihmisiä, jotka uskaltavat ratkaista maailmanlaajuisia ongelmia. Toistaiseksi Oikean toimeentulon palkinnon saajaa on 178 maasta.

Ruotsin oikeuksien toimeentulosäätiöllä on erityiskonsultointiasema Yhdistyneiden Kansakuntien talous- ja sosiaalineuvostossa. Näin tehdessään tämä palkinto pyrkii myös suojelemaan palkinnon saajaa, jonka elämä ja vapaus ovat vaarassa.

Toisin kuin useimmat muut kansainväliset palkinnot, Right Livelihood Award -palkinnolla ei ole luokkia. Palkinto koostuu miljoonan Ruotsin kruunun (103 000 dollarin) käteispalkinnosta jokaiselle voittajalle.