Hakkerit varastivat yli 600 miljoonaa dollaria Axie Infinityn luojalta.

Axie Infinitystä on tullut yksi suosituimmista online-peleistä, jotka käyttävät blockchain-tekniikkaa pelin sisäisen talouden tehostamiseen.

Yhden suosituimmista blockchain-pohjaisista verkkopeleistä luovien tekijöiden mukaan hakkerit pystyivät varastamaan omaisuutta 625 miljoonan dollarin arvosta peliyhtiöltä ja sen pelaajilta.

Varkaudesta tuli nopeasti yksi merkittävimmistä kryptovaluuttojen ja hajautettujen online-pelien kehitysmaiden historiassa. Molempien suosio on kasvanut valtavasti viime vuosina.

Hakkerit ajoivat perässä Roninin, lohkoketjupalvelun, jota hallinnoivat Axie Infinity -verkkopeli, jonka päivittäinen käyttäjäkunta on noin 2 miljoonaa ihmistä ja jonka päivittäinen myyntimäärä on kymmeniä miljoonia dollareita. Hakkerit ottivat verkon hallintaansa ja siirsivät 173 600 eetteriä, joiden arvo on lähes 600 miljoonaa dollaria, nimettömään ethereum-lompakkoon, Ronin sanoi blogiviestissä tiistaina. Hakkerit saattoivat myös nostaa noin 25,5 miljoonan dollarin dollarin kolikon, joka on Yhdysvaltain dollarin arvoon liittyvä digitaalinen valuutta.

Ethereum on bitcoinin kaltainen lohkoketjuteknologiaan perustuva kryptovaluutta, jossa useat tietokoneet osallistuvat yhteiseen tietokantaan, jota yksittäinen henkilö ei hallitse. Kryptovaluuttahakkerit, kuten bitcoin ja ethereum, ovat lisääntyneet viime vuosina niiden arvon kasvaessa. Ne eroavat perinteisistä valtion tukemista valuutoista, kuten Yhdysvaltain dollarista, sillä ne ovat täysin digitaalisia, ja kaikki tapahtumat kirjataan hajautettuun tietokonetietokantaan, jota kutsutaan lohkoketjuksi.

Axie Infinity on vuoden 2018 online-peli, jossa pelaajat keräävät ja luovat myyttisiä olentoja ennen kuin taistelevat niitä vastaan ​​muita pelaajia vastaan. Se seuraa omistajuutta ja palkitsee käyttäjiä pelaamisesta ei-vaihtokelpoisilla rahakkeilla. Sitä johtaa Sky Mavis, vietnamilainen pelikehittäjä, joka on saanut korkean profiilin rahoitusta Andreessen Horowitzilta ja Mark Cubanilta, Dallas Mavericksin omistajalta.

Axie Infinityä seuraavien verkkosivustojen mukaan pelin aloittaminen voi maksaa noin 100 dollaria, mutta jotkut käyttäjät ovat raportoineet, että hirviöryhmän luominen voi maksaa jopa 1000 dollaria.

Ronin-hyökkäys on viimeisin pitkästä korkean profiilin kryptovarkauksien joukosta, suhteellisen uusi ja monimutkainen rikosluokka, joka muodostaa vaaran yhdelle Internet-talouden vilkkaimmista sektoreista. FBI muodosti viime kuussa uuden kryptorikollisuuden haaran, kun digitaalisen rahan omistajat ja lainvalvontaviranomaiset kamppailevat edelleen uhan laajuuden kanssa.

Vaikka suurimmat lohkoketjut, kuten bitcoinia tukeva, ovat pysyneet turvallisina, teknologiayritykset rakentavat niiden päälle tai rinnalle palveluita, jotka eivät aina ole yhtä turvallisia tai hajautettuja.

Koska ethereumia voidaan helposti seurata kuljetettaessa sitä digitaalisten lompakoiden välillä, on epäselvää, kuka oli varkauden takana tai pystyykö he likvidoimaan varastetut varat. Hakkerit ovat sopineet palauttavansa arvoesineitä vastineeksi tietyn prosenttiosuuden omaisuuden arvosta tietyissä viimeaikaisissa varkauksissa.

Päätutkijan ja perustajan Tom Robinsonin mukaan Lontoossa sijaitseva kryptovaluuttojen noudattamispalvelu elliptic on jäljittänyt varkaudesta peräisin olevia varoja niiden liikkuessa läpinäkyvien lohkoketjuverkkojen kautta. Hänen mukaansa käteisraha on selvinnyt ainakin kahteen merkittävään vaihtoon tähän mennessä.