Mikä on matkailuala?

uusifuengirola

en mikä on matkailuala? Ensinnäkin on tärkeää määritellä, mitä “matkailualalla” tarkoitetaan. Pohjimmiltaan se viittaa kaikkeen toimintaan, joka liittyy ihmisten lyhytaikaiseen liikkumiseen paikkoihin, joista he eivät yleensä asu. Se on yksi maailman suurimmista teollisuudenaloista, ja monien kansakuntien taloutta ohjaa suurelta osin matkailukauppa.

Se on myös laaja-alainen teollisuus, johon kuuluu hotelliteollisuus, kuljetusteollisuus ja joukko muita aloja tai aloja. On tärkeää ymmärtää, että matkailuala on sidoksissa liikkumiseen eri paikkoihin, jotka perustuvat paitsi vapaa -aikaan myös liike -elämään ja joihinkin lisämatkailijoihin.

Näin ollen yleisimpien määritelmien mukaan matkailuala ei kata matkoihin liittyviä toimintoja, joissa henkilö aikoo pysyä määränpäässään yli vuoden. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ulkomaalaisia ​​ja pitkäaikaisia ​​kansainvälisiä opiskelijoita ei teknisesti luokitella turisteiksi.

Turisti

Yksinkertaisesti sanottuna turisti on henkilö, joka matkustaa toiseen paikkaan, pois tavanomaisesta sosiaalisesta ympäristöstään, liike-, huvi- tai sosiaalisista syistä. Useimpien hyväksyttyjen määritelmien mukaan, jotta henkilö voidaan luokitella turistiksi, hänen on pysyttävä kyseisessä paikassa yli 24 tuntia, mutta enintään vuoden.

Turisteja voi motivoida matkustamaan useat eri tekijät, kuten kehon ja mielen virkistäminen tai jännityksen, viihteen tai nautinnon tavoittelu. Vaihtoehtoisesti matkailijoita voi ajaa kulttuurinen uteliaisuus, itsensä kehittäminen, liiketoiminta tai halu vierailla ystävien ja perheen kanssa tai luoda uusia suhteita.

Vaikka liikematkustajat luokitellaan yleensä turisteiksi, on syytä huomata, että monet sanan määritelmät jättävät pois ne, jotka matkustavat tarkoituksenaan ansaita tuloja paikassa, johon he matkustavat.

Mitkä ovat matkailualan edut?

Matkailu tarjoaa monenlaisia ​​etuja, mukaan lukien taloudellisia etuja maille, jotka houkuttelevat paljon kävijöitä, koska ne käyttävät rahaa paitsi todelliseen oleskeluunsa myös paikallisiin yrityksiin. Se tarjoaa myös suuren määrän työpaikkoja muun muassa liikenne- ja ravintola -alalla työskenteleville.

Lisäksi matkailu voi parantaa kansallisvaltioiden tai yritysten välisiä suhteita, luoda mahdollisuuksia viihteeseen ja virkistykseen sekä parantaa valuutan arvoa. Se voi myös avata kulttuurivaihtomahdollisuuksia, kun taas matkailijoille se voi parantaa onnellisuutta, hyvinvointia ja koulutusta.

Mitkä ovat matkailualan alat?
1) Kuljetus
Kuljetusalalla pyritään auttamaan matkailijoita pääsemään sinne, minne heidän on kuljettava. Tämä voi sisältää aluksi keinojen hankkimisen aiottuun lomakohteeseensa, mutta se voi myös sisältää avustamista liikkumisessa sen jälkeen, kun he ovat saapuneet määränpäähänsä.

Tähän sektoriin kuuluvat maantie-, rautatie-, lento- ja merimatkoihin liittyvät palvelut.

Lentoteollisuus

Lentoliikenteellä on tärkeä rooli nykyaikaisessa matkailualalla, ja se tarjoaa matkustajille pääsyn sekä kotimaan että ulkomaille, jotta he voivat nopeasti saavuttaa suunnitellut kohteet kaupallisten lentokoneiden kautta. Lentoliikenne jaetaan yleensä reitti- ja tilauslentoihin.

Autonvuokraus
Monille turisteille auton käyttömahdollisuus on tärkeä osa heidän matkailukokemustaan, mikä takaa heille vapauden tutkia ja matkustaa vapaasti. Autonvuokrauspalvelut tarjoavat tällaisia ​​käyttömahdollisuuksia ja toimivat usein lentoasemien välittömässä läheisyydessä tai jopa yhteistyössä tiettyjen lentoyhtiöiden tai matkatoimistojen kanssa.

Vesiliikenne

Kuten nimestä voi päätellä, vesiliikenteen alaosa koskee liikkumista veden yli. Tämä koskee mm. Valtamerialuksia ja lauttaliikennettä, joiden tavoitteena on yleensä saada matkustajat paikasta A paikkaan B, mutta myös risteilyalukset, joissa itse risteilyaluksella oleminen muodostaa pääosan matkakokemuksesta.

Valmentajapalvelut

Linja-auto- ja linja-autoliikenne ovat tärkeä osa matkailualaa, ja ne tarjoavat pitkän matkan matkoja, auttavat lentokentän matkustajia matkustamaan majoitukseensa, vievät turistiryhmiä päiväretkille paikallisiin nähtävyyksiin tai suosittuihin matkailukohteisiin ja tarjoavat pääsyn muihin lähikaupunkeihin ja kaupunkeja.

Rautatie

Rautatieliikenteellä on ollut keskeinen rooli matkailualalla 1800 -luvulta lähtien ja se toimii edelleen. Rautatiet eivät ainoastaan ​​tarjoa matkustajille mahdollisuutta päästä määränpäähänsä, vaan myös maanpäälliset ja maanalaiset rautatiepalvelut tarjoavat vaihtoehtoja navigointiin monissa suurissa kaupungeissa, joissa turistit myös vierailevat.

Avaruusalus

Liikennealan uusi osa – joka tulee yhä tärkeämmäksi tulevina vuosina – sisältää avaruusalusten käytön matkailijoiden kuljettamiseen avaruuteen. Todellakin, Virgin Galact ic, lähetti äskettäin VSS Unityn avaruuslentokoneen avaruuteen ja aikoo tarjota kaupallisia lentoja ”avaruusmatkailijoille” lähitulevaisuudessa.