Maailman talousfoorumi käyttää lohkoketjua käynnistääkseen globaalin talouden.

Maailman talousfoorumi, joka on julkaissut lohkoketjun käyttöönottopaketin, uskoo, että DLT-toimitusketjuratkaisut voivat auttaa käynnistämään maailmantalouden uudelleen.

Maailman talousfoorumi julkaisi äskettäin tutkimuksen, jossa tarkastellaan, kuinka lohkoketjupohjaiset ratkaisut voivat ratkaista COVID-19-pandemian paljastamia toimitusketjujen tehottomuuksia ja virheitä.

Yhdessä tutkimuksen kanssa Maailman talousfoorumi (WEF) on julkaissut lohkoketjun käyttöönottooppaan, joka auttaa hallituksia ja yrityksiä sopeuttamaan toimitusketjunsa nykyiseen taloustilanteeseen ja “nopeuttamaan taloudellista paluuta COVID-19:n jälkeen”.

Maailman talousfoorumi suosittelee talouden käynnistämistä uudelleen käyttämällä hajautettua pääkirjatekniikkaa (DLT).

Huhtikuun 28. päivänä julkaistussa tutkimuksessa väitetään, että koronavirusepidemia on asettanut yksityisten ja julkisten toimitusketjujen sietokyvyn koetukselle ja listaa lääke-, lääke- ja elintarvikeketjut pahiten kärsineistä toimialoista.

Tutkimus väittää, että toimitusketjun tehokkuus riippuu läpinäkyvyydestä, ja se kannattaa hajautetun pääkirjan (DLT) käyttöä “jaetun totuuden” luomiseksi toimitusketjun sidosryhmien kesken.

Maailman talousfoorumi on Sveitsissä sijaitseva ei-laillinen organisaatio, joka perustettiin vuonna 1971 tuomaan yhteen liike-elämän, koulutuksen ja politiikan johtajat keskustelemaan maailmantalouteen vaikuttavista kriittisistä talouskysymyksistä.

Maailman talousfoorumi on julkaissut blockchain-työkalupaketin.

Maailman talousfoorumi on myös julkaissut “Redesigning Trust: Blockchain Deployment Toolkit” auttaakseen yritys- ja hallitusjohtajia ottamaan käyttöön lohkoketjupohjaisia ​​toimitusketjuratkaisuja. Työkalusarja on suunniteltu auttamaan “johtajia maksimoimaan DLT:hen liittyvät edut ja välttämään vaarat”.

Työkalupakin suunnittelu kesti yli vuoden, ja siihen osallistui yli 100 julkista ja yksityistä organisaatiota 50 maasta, mukaan lukien Deloitte, Maersk, Maailmanpankki ja Maailman elintarvikeohjelma.

“Lohkoketjun käyttöönoton työkalupakki on kriittinen sellaisten ratkaisujen suunnittelussa, jotka toimivat useille toimijoille, mukaan lukien pienemmille toimijoille, joilla ei ehkä ole pääsyä resursseihin, joita tarvitaan lohkoketjuteknologian arvon vapauttamiseen”, sanoi Nadia Hewett, lohkoketjun ja digitaalisen valuutan projektin johtaja. Maailman talousfoorumissa Yhdysvalloissa.

DLT-työkalusarjaa on testattu useissa ympäristöissä, mukaan lukien Saudi Aramco, Hitachi sekä pienet ja keskisuuret yritykset.

DLT-toimitusketjuratkaisujen käyttö on kasvussa.

Viime kuukausina monet suuret yritykset ja instituutiot ovat edelläkävijöitä kunnianhimoisia lohkoketjujen käyttöönottosuunnitelmia toimitusketjuissaan.

“Näemme Maritime Singaporessa digitalisaation kiihtyvän, mikä on lisännyt alan tuotantoa ja tehokkuutta”, sanoi Quah Ley Hoon, Singaporen merenkulku- ja satamaviranomaisen toimitusjohtaja.

“Blockchainilla on paljon potentiaalia aloilla, kuten konossementit, rahtivalvonta ja kaupan rahoitus”, hän huomautti.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat lähenee myös päätökseen Emirates Blockchain Strategy 2021 -strategiaansa, joka on kunnianhimoinen ohjelma siirtää 50 prosenttia valtion liiketoimista DLT-pohjaisille alustoille vuoteen 2021 mennessä.

Toimitusketjujen käyttöönottoa ohjaa myös kulutuskysyntä.

Rupert Colchesterin, IBM Australian ja Uuden-Seelannin lohkoketjun johtajan mukaan, monet organisaatiot integroivat DLT-ratkaisuja toimitusketjuihinsa vastauksena kuluttajien lisääntyneeseen läpinäkyvyyden kysyntään.

“Kuluttajat vaativat täysin uutta läpinäkyvyyden astetta”, Colchester sanoo ja lisää, että “kuluttajat palkitsevat toimitusketjun, kun läpinäkyvyys ja kestävyys ovat olemassa.”

Farmer’s Hen House, eettinen munavalmistaja, on alkanut tulostaa QR-koodeja laatikoihinsa, jotta ostajat voivat jäljittää tuotteidensa alkuperän, Cointelegraphin mukaan.

Premium-vaatteiden tytäryhtiönsä Cosin osalta myös pikamuotikauppias H&M näyttää omaksuvan blockchain-jäljitettävyyden.