Tuhannet australialaiset pakenevat kodeistaan tulvien tulviessa yhteisöjä.

Suuret sateet riehuivat Australian itärannikkoa ja pakottivat evakuoinnit Pohjois-Uuden Etelä-Walesin alueelle toisen kerran yhtä moneen viikkoon.

SYDNEY, Australia – Keskiviikkona rankkasateet löivät Australian itärannikkoa hautaamalla kokonaisia ​​kaupunkeja ja pakottaen tuhansia ihmisiä pakenemaan kodeistaan ​​toisen kerran useaan viikkoon sen jälkeen, kun nopeasti liikkuvat tulvavedet murtautuivat jokien rannoille ja murtautuivat padot.

Voimakas matalapainemyrsky riepotti useita yhteisöjä Pohjois-Uuden Etelä-Walesin alueella yhdessä yössä, mikä lisäsi kuukausi sitten historiallisten tulvien aiheuttamaa tuhoa. Viranomaisten mukaan joillakin alueilla satoi kuukauden verran alle kuudessa tunnissa.

Uuden Etelä-Walesin hätäpalveluministeri Stephanie Cooke huomautti tiedotustilaisuudessa: “Valitettavasti pahimmat huolemme ovat toteutuneet erittäin runsaiden sateiden myötä kyllästetyssä maastossa.”

Televisiomateriaalin mukaan Byron Bayn pääkaistale, joka on kuuluisa turistikohde noin 465 kilometriä Sydneystä pohjoiseen, oli täynnä vedenalaisia ​​kauppoja. Yhden perheen havaittiin uivan polveen ulottuvassa vedessä, yhden naisen kantavan nuorta lantiolla ja muita perheenjäseniä kantamassa matkalaukkuja täynnä omaisuutta.

“Voi, se on kauheaa”, sanoi Byron Bayn yrityksen omistaja Annick Nuylle. “Olen sijoittanut siihen monia vuosia ja paljon rakkautta ja kovaa työtä, joten olipa vakuutus tai ei, pidän sitä toimeentuloni ja elämäni viimeiset 17 vuotta, joten se on erittäin järkyttävää.”

Toinen Byron Bayn asukas, Dean Prosser, väitti, ettei ollut koskaan nähnyt niin paljon sadetta yli 50 vuoden aikana. “Taivaalta putosi liian paljon vettä”, hän kertoi ABC:lle.

Uuden Etelä-Walesin pohjoisrannikolla on annettu 14 evakuointimääräystä ja kahdeksan varoitusta, jotka kattavat 300 mailia.

Kaupungin Wilsons-joen vedenkorkeus rikkoi 10,65 metrin padon Lismoressa, New South Walesissa, joka oli yksi historiallisten tulvien pahimmin kärsineistä aiemmin maaliskuussa. Tietojen mukaan Lismoressa, jossa on noin 30 000 ihmistä, satoi noin 16 tuumaa sadetta 24 tunnissa keskiviikkoaamuun asti.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan ei ollut virallista ilmoitusta, että pado olisi murtunut sireenien epäonnistuessa.

“Kaikki Lismoressa hajoaa tällä hetkellä… toisen kerran kuukaudessa”, pormestari Steve Krieg kertoi Nine Networkille. Sosiaalisessa mediassa jaettiin kuvamateriaalia jumissa ajoneuvoista, mukaan lukien asuntovaunu, ajelehtimassa tulvivien katujen poikki.

Poliisi kertoi etsineensä kadonnutta naista tiistai-illasta lähtien sen jälkeen, kun kerrottiin, että hänen ajoneuvonsa oli joutunut tulvaveteen lähellä Lismoretta. Kaksi ihmistä on menehtynyt viimeisimmän sääkatastrofin seurauksena.

Kansallinen sääpalvelu ennustaa keskiviikkona “erittäin paikallisia rankkasateita” muutaman tunnin sisällä, mikä saattaa johtaa hengenvaarallisiin äkillisiin tulviin.