Tiga kunnioitettiin yhteisön aloitteellisuudesta ja huolehtimisesta

Vuosikymmenien laiminlyönnin ja vesivahinkojen jälkeen kerran hylätty Clarkson Academy -rakennus on nyt historiallinen näyttely, joka on palautettu alkuperäiseen arvokkuuteensa ja joka toimii museona ja yhteisökeskuksena. Se on kansallisten historiallisten paikkojen rekisterissä.
Kreikan herätyksen kaksikerroksinen tiilikoulu sijaitsee Clarksonin yhteisökirkon vieressä Clarksonin neljässä kulmassa. Rakennettu vuonna 1853, Akatemia oli korkeakoulu 1800-luvun loppupuolelle saakka. Sitten se toimi paikallisena koulurakennuksena, kunnes se hylättiin vuonna 1956. Sen kunnostaminen alkoi vuonna 2003, kun Clarksonin historiallinen seura (CHS) järjesti tätä tarkoitusta varten. Kymmenen vuoden aikana, joka päättyi vuonna 2013, Don Lage suunnitteli ja ohjasi projektin järjestelmällisesti. Hän toimi myös CHS: n puheenjohtajana keskellä projektia vuosina 2006-2012.

Lage osoittautui olevansa “kaikkien aikojen ihminen”, jolla on taidot rakentamisessa, varainhankinnassa, kirjanpidossa ja projektinhallinnassa. “Donilla on ainutlaatuinen kyky saada muut ostamaan pyrkimyksemme ja tarjota aineellista, taloudellista ja moraalista tukea”, sanoi Mary Edwards, nykyinen CHS: n presidentti.

Rakennuksen koko mekaaninen järjestelmä on uudistettava kokonaan.

 

Rakennustaustalla “Häntä on siunattu työskennellä monien urakoitsijoiden kanssa vuosien varrella”, sanoi Edwards. “Hän työskenteli katontekijöiden, kirvesmiehien, maalareiden, käsityöläisten ja sähköasentajien kanssa. Kiinnostuksensa tähän projektiin johdosta monet käsityöläiset ja yrittäjät halusivat myös olla osa vapaaehtoistyötä koko alueella ja antaa voimavarojaan korvauksetta.”

Lage piti kokonaiskustannukset 197 000 dollariin yli miljoonan dollarin arvoisille hankkeille. Tukilähteet ovat anteliaita ja vaihtelevia. Clarksonin kaupunki ja Clarksonin yhteisökirkko lahjoittivat luontoissuorituksia yhteensä 22 000 dollaria. Clarksonin historiallisen seuran ystävät ja jäsenet antoivat 69 000 dollaria.

 

Varhaiskasvatussuunnitelma

Rochesterin alueen yhteisösäätiö ja New Yorkin osavaltio myöntävät yhteensä 93 000 dollaria. Urakoitsijat ja tukkukauppiaat tarjosivat palveluja 13 000 dollarin muodossa. Ja vapaaehtoinen tuki saa sen tapahtumaan. “Välttämätön näkymätön panos tällaiseen pyrkimykseen tulee vapaaehtoisilta, joiden työ on ollut yli 4500 tuntia”, Lage sanoi projektin loppuraportissa.

“Donin monien kykyjen joukossa ovat hänen hyvin hiotut organisointitaidot ja huomionsa yksityiskohtiin”, sanoi Edwards. “Hän piti huolellista kirjaa ja yksityiskohtaisia ​​valokuvia takaisinperinnöistä alusta loppuun ja säilytti samalla erinomaisen ennätyksen Clarksonin historiallisen seuran presidenttinä.”