WHO:n mukaan COVID-19-rajoitukset ovat vaarallisia taloudelle.

WHO on kehottanut johtajia olemaan riippuvaisia ​​COVID-19-sulkuista epidemioiden torjumiseksi neuvottuaan maita olemaan varovaisia ​​sen suhteen, kuinka nopeasti ne avautuvat uudelleen.

WHO-suurlähettilään tohtori David Nabarron videohaastattelun mukaan tällaisia ​​rajoitettuja toimenpiteitä tulisi käyttää vain Spectator British -lehden viimeisenä vaihtoehtona.

“Maailman terveysjärjestö ei suosittele sulkemista ensisijaiseksi virustorjuntamenetelmäksi”, Nabarro sanoi.

“Ainoa kerta, kun pidämme sulkemista oikeutettuna, on ostaa sinulle aikaa organisoida uudelleen, ryhmitellä, tasapainottaa resurssit ja suojella väsyneitä terveydenhuoltoalan työntekijöitäsi, mutta emme tee sitä mieluummin.”

Nabarron mukaan vahvoilla rajoituksilla on merkittävä negatiivinen vaikutus erityisesti maailmantalouteen.

“Lukituksilla on vain yksi seuraus, jota ei saa koskaan, koskaan hylätä, ja se on, että ne tekevät köyhistä ihmisistä entistä köyhempiä”, hän totesi.

Hän jatkoi, että sulkuilla on ollut erityisen kielteinen vaikutus maihin, jotka ovat riippuvaisia ​​matkailusta.

“Katsokaa vain, mitä Karibian tai Tyynenmeren matkailuyritykselle on tapahtunut, koska ihmiset eivät ota lomaa”, Nabarro kertoi sivustolle.

“Katsokaa, mitä on tapahtunut pienviljelijöille maailmanlaajuisesti. Katsokaa, mitä köyhyysasteessa tapahtuu. Ensi vuoteen mennessä näyttää siltä, ​​että maailmanlaajuinen köyhyys on kaksinkertaistunut, ja on hyvä mahdollisuus, että lasten aliravitsemus kaksinkertaistuu. ”

Viruksen ensimmäisen aallon aikana YK-järjestö varoitti maita olemaan poistamatta sulkemisia nopeasti.

“Viimeinen asia, jonka mikä tahansa maa haluaa, on luoda kouluja ja yrityksiä vain sulkeakseen ne elpymisen vuoksi”, pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi.

Tedros puolestaan ​​on neuvonut hallituksia vahvistamaan muita menettelytapoja, kuten kattavaa testausta ja kontaktien jäljitystä, avatakseen uudelleen turvallisesti ja välttääkseen lisäsulkuja.

“Meidän on päästävä kestävään skenaarioon, jossa meillä on asianmukainen hallinta virusta vastaan ​​ilman, että suljemme kokonaan elämäämme tai horjumme lukituksesta lukitukseen – molemmilla on erittäin kielteisiä seurauksia yhteiskunnille”, hän sanoi.